Een goede relatie begint bij jezelf

Een bevredigende relatie met een ander begint bij goed voor jezelf zorgen. Het gaat er om dat je je eigen beste partner en minnaar wordt. Dat kan je worden wanneer je ‘vol’ bent. En je wordt vol door het trainen van ‘mono-cultivatie’; seksuele energie transformeren tot levenskracht met jezelf alleen (zie Vallei-orgasme en module 2 van Taotraining). Wanneer je vol bent, kan je de ander gaan ‘ont-moeten’, zonder verwachtingen. En dat is de basis voor een goede relatie.

Vervolgens kan je de zeven sluiers gaan toepassen. Een natuurlijk proces van vertragen waarin je stap voor stap de ander gaat ‘ont-moeten’, niet alleen vanuit het bekken maar ook vanuit het hart. Je bouwt voorzichtig hechting op en kunt gaandeweg ontdekken of je wel of niet bij elkaar past. Voelen waar precies jouw en de ander zijn grenzen liggen en wanneer je wel of niet toe bent aan een volgende stap. De zeven sluiers werken eigenlijk alleen wanneer je zelf vol bent omdat het anders een ‘uitstel van opwinding’ – spelletje wordt en ‘playing hard to get’.

Je kunt de sluiers ook heel goed toepassen in een bestaande relatie wanneer je deze nieuw leven in wilt blazen, elkaar opnieuw wilt ontdekken of wilt onderzoeken of het allemaal nog klopt qua grenzen en wensen. Het is een waardevolle tool, di eheel helend kan zijn. Je kan de sluiers ook met jezelf alleen doen, om de relatie met jezelf te onderzoeken, verdiepen en helen. Er valt veel te ontdekken en helen bij hoe je als kind hebt leren versluieren.

Mijn collega Isabel Timmers schreef samen met Taotrainer Reinoud Eleveld, grondlegger van Taotraining en Vallei-orgasme, een mooi boek over deze inwijdingskennis; ‘De liefde ontsluierd’. Te bestellen via de website van Vallei-orgasme.

In samenwerking met mijn collega Vallei-coaches Christel van der Meer en Isabel Timmers, ontwikkelde ik een mooie zeven sluier training. Een training voor vrouwen, die je kunt volgen, ongeacht of je wel of niet een partner hebt.

Wil je meer weten en heb je interesse? Stuur dan een mailtje.

Eerst nog wat meer lezen en horen over het onderwerp? Hier vind je meer informatie en kan je het boek bestellen.

PS
Je krijgt 10 euro korting op het informatieve en aanvullende online programma ‘De zeven sluiers’ van Vallei-orgasme met mijn persoonlijke code, je kunt via de mail de code opvragen.