Taotraining is een moderne mysterieschool, gebouwd op voorheen geheimen formules uit het antieke China. Op aardse, toegankelijke wijze faciliteert Taotraining mensen bij het veilig en duurzaam ontwikkelen van hun gezondheid, vitaliteit, bewustzijn en spirituele vermogens. Het speerpunt van de training is de ontwikkeling van Wijsheid, met getransformeerde seksuele energie als de stuwende kracht in dit proces.

Wil jij aan een innerlijke reis beginnen? Of ben je al begonnen en zoek je een plek om samen te trainen in een kleine groep? Dan zijn de 4 live zaterdagen, die ik jaarlijks geef, die gelinkt zijn aan het jaarprogramma Parelbewustzijn misschien iets voor jou. Hieronder lees je er meer over.

(Onderstaande tekst is van taotraining.nl)

Jaarprogramma Parelbewustzijn

De innerlijke doorbraak

naar een machtig, mooi leven

Illustratie gemaakt door Sarah San van der Wagt 

Hét transformatietraject voor zelf(- en wereld)verbeteraars die zich meer macht willen toe-eigenen.
De veilige macht om het anders – wijzer! – te doen: voor jezelf, voor de ander en voor het grotere geheel.

Alleen wat jou 
écht verder brengt

Terug naar de essentie.
Er zijn wel 10.000 dingen waar je aan zou kunnen werken als het gaat om je zelfontplooiing. Maar wat brengt je verder dan ‘bijzondere ervaringen’ en ‘verhelderende inzichten’, naar duurzame transformatie? Dat kan alleen als je je basis op orde hebt.

Helder, concreet en (daarom) veilig

Begrijpen waar je mee bezig bent. Hoe meer je in contact komt met de minder tastbare, meer ‘mystieke’ aspecten van de werkelijkheid, hoe belangrijker het is om te snappen wat je doet & ervaart. Het Jaarprogramma biedt daartoe ongekend heldere kaders en een enorme duidingskracht.

 De intentie van Taotraining voor jou

Het Jaarprogramma Parelbewustzijn is ideaal voor mensen die al het nodige aan ‘bewustzijnswerk’ hebben gedaan*, maar in hun proces verlangen naar meer verdieping & impact.

In de loop van 12 maanden implementeer je de taoïstische basistraining in je leven.
Plus: je activeert Parelbewustzijn – de cruciale eerste stap in de shift van ’specialist’ naar ‘wijze man of vrouw’.
Onderweg verlaag je je stress-niveau en verbeter je je gezondheid, je vitaliteit en je welbevinden.

Na afloop heb je alle kennis en vaardigheden die een succesvol proces van zelfontplooiing niet alleen mogelijk, maar bijna onvermijdelijk maken (of je nu ’taoïstisch’ verder traint of niet).

Hiermee lig je 100% op koers voor het laten ontstaan van de mens die je in potentie bent, en voor méér (constructieve) invloed op je dierbaren en de wereld om je heen.

(*sta je pas aan het begin van je pad en heb je nog maar weinig ervaring met bewustzijnswerk, des te beter: gun jezelf een vliegende start!)

Het Jaarprogramma in een notendop

De training bestaat uit 4 online modules en 4 live dagen. Je krijgt gefaseerd toegang tot een schat aan professioneel gemaakt online materiaal dat levenslang beschikbaar voor je blijft. 
START:
wanneer je wilt

De uitdaging

Veel mensen die ‘bezig zijn’ met hun bewustzijn, halen niet (langer) uit hun proces wat ze eruit zouden willen halen. Dat komt, heel simpel samengevat, omdat ze hun basis(training) niet op orde hebben. Waardoor de blokkades voor jouw groei het winnen van je verlangen. Terwijl de klok blijft tikken.

Zonder de juiste – praktische én theoretische – basis, is het vrijwel onmogelijk om te ontsnappen aan het patroon van één stap vooruit, één stap achteruit. Je kunt nog zoveel ‘doen’ op je pad van zelfontwikkeling – zonder een vruchtbare voedingsbodem voor je ‘inzichten’ en ‘ervaringen’ wordt het lastig om ooit de diepgang, de transformatie en de impact te ervaren waarnaar je verlangt. Omdat je blijft struikelen over dezelfde hindernissen.

De oplossing

Weten welke gaten er in jouw basiskennis en -training zitten. En deze vervolgens vullen. Door in je proces te focussen op de weinige dingen die eigenlijk onmisbaar zijn voor veilige, zinvolle, duurzame verandering. Fundamenten die jouw (bewustzijns)ontwikkeling niet alleen zullen faciliteren, maar ook actief zullen voortstuwen. Het zijn er vier.

1. Van ‘overleven’ naar ‘leven’.

Voluit leven begint bij stoppen met overleven. Je moet je veilig voelen. Wérkelijk leren ontspannen. Waar je ook bent, wat je ook doet, in wiens gezelschap je ook vertoeft. 

Stress is niet alleen giftig voor je gezondheid. Het is ook de nummer 1 blokkade voor je eigen groei. Geregeld mediteren, yoga doen en/of mindful zijn hélpt. Maar deze ‘practices’ kunnen even goed ontaarden in vormen van symptoombestrijding. 

In module 1 leer je (onder andere!) hoe je het probleem van stress kunt aanpakken bij de kern. Zodat je interne systemen steeds vaker – en langer achter elkaar – uit de overlevingsmodus kunnen blijven. En er eindelijk ruimte ontstaat voor groei.

Module 1

Illustratie gemaakt door Sarah San van der Wagt 

2. Levenskracht als fundament voor levenskunst.

Ontwikkeling, verandering, groeien vraagt energie. En wel een specifiek soort energie: levenskracht. Dit is de benzine van de motor van jouw ‘wezen’. Heb je er niet voldoende van, dan wordt het moeilijk, werkelijk veranderen, echte bewustzijnsontwikkeling. Je hebt je handen dan al vol aan het ‘gewone’ leven. 

De bron van deze levenskracht? Je seksualiteit. Seksuele energie is de basis van alle leven & groei. In module 2 leer je hoe je deze ruwe, creatieve kracht kunt transformeren en ‘benutten’ voor je eigen ontwikkeling.

De seksuele kung fu – zoals we deze training noemen – is een potentieel krachtige motor onder je training. Het is niet alleen de sleutel tot een lang, gezond en vitaal leven, maar maakt je ook een seksueel veiliger mens en leidt uiteindelijk tot seksuele wijsheid: het vermogen om bij te dragen aan de ontwikkeling van een globale seksuele beschaving.

Module 2

Illustratie gemaakt door Sarah San van der Wagt 

3. Rust in je hart & hoofd.

Onze gedachten en emoties bepalen onze acties – en dus ook onze groei (of het gebrek daaraan). Het zal nog wel even duren voordat wat je denkt en voelt altijd ‘constructief’ is, en dat is helemaal prima. Wat veel belangrijker is: dat je die stem in je hoofd – en de gevoelens die daarmee gepaard gaan – kunt leren bijsturen, in plaats van erin te blijven hangen of ze te onderdrukken. 

In module 3 leer je hoe je meer balans creëert in je hoofd en in je hart, en meer harmonie tussen beide.  Dankzij een robuuste emotionele balans en heldere weldenkendheid wordt het leven niet alleen leuker, maar zul je je eigen proces steeds minder saboteren. Het logische gevolg: meer vrijheid van keuze en handelen en een groeiend vermogen om te leven vanuit ‘Destiny’.

Module 3 500x500

Illustratie gemaakt door Sarah San van der Wagt 

4. Je ‘zelf’ failliet verklaren.

‘Wie’ jij bent heeft je gebracht waar je nu staat. Maar diezelfde ‘persoonlijkheid’ is ook de reden dat je over een jaar NIET bent waar je graag zou willen zijn. Doorgroeien vanaf hier en nu betekent erkennen dat je ‘identiteit’ – en de bijbehorende overtuigingen, strategieën en maskers – hun doel hebben gediend. 

Wil je werkelijk verder geraken op je pad, dan is het tijd om dit nu overbodige zelfconcept zachtjes af te leggen. En dat kan alleen op een veilige manier tot stand komen als je beschikt over een alternatief. Een tweede, als het ware ‘onafhankelijk’ stukje bewustzijn, dat neutraal naar jou ‘zelf’ kan kijken en dat ‘failliet’ kan verklaren. Zonder negatieve lading of veroordeling, maar liefdevol constaterend, gewoon ziende ‘wat is’. 

In module 4 begeleiden we je door de Intern Alchemistische formule waarmee je dit stukje non-polaire Wijsheid in jezelf kunt laten ontstaan. We noemen het Parelbewustzijn. Jouw Anker in het Oog van de Storm.

Module 4 500x500

Illustratie gemaakt door Sarah San van der Wagt 

Waar je mee aan de slag gaat (concreet)

 • Een diepgaand en vaak onorthodox inzicht in de werkelijkheid en het mens-zijn
 • Uitgangspunten, oefeningen en meditaties voor ziektepreventie en zelfgenezing
 • I-kracht: het antwoord op stress & een superieur alternatief voor concentratie, focus, wilskracht en ‘je best doen’
 • De beroemde ‘seksuele kung fu’ c.q. transformatieseksualiteit: hoe je uit seksuele energie nieuwe levenskracht kunt laten ontstaan 
 • De Vijf Helende Klanken en andere krachtige technieken waarmee je steeds meer grip krijgt op je emotionele balans en weldenkendheid
 • De ‘Parel-formule’ waarop de dieptepsychologie van de oude taoïstische meesters is gebaseerd
 • Het aflossen van je slaapschuld: hoe je jezelf van ‘moe’ naar ‘uitgerust’ kunt trainen
 • Droomtraining, oftewel hoe je lucide leert dromen
 • Een simpele Chi Kung practice waarmee je je systeem zowel fysiek als energetisch schoon, soepel en stromend kunt maken/houden
 • IJzeren Hemd: deze discipline is onder meer goed voor het kweken van ruggengraat en het leren bewaken van je eigen grenzen

Dit – en veel meer – is wat het Jaarprogramma Parelbewustzijn biedt, aan de hand van duizenden jaren oude inwijdingskennis uit de taoïstische Interne Alchemie, toegankelijk gemaakt voor de moderne, westerse mens.

Wat anderen zeggen over het Jaarprogramma

“De training is compleet, duidelijk en helder opgebouwd, voor mij klopt het van A tot Z: de audio, de video’s en de plezierige en rustige manier van lesgeven van Reinoud. Het idee van dat je online kunt trainen, wanneer je maar wilt en het helemaal in jouw eigen tempo kan, is heerlijk bevrijdend.”

Femke (49)

“Mensen zullen zeggen dat ik best veel train, maar de grap is dat ik het gevoel heb dat het er gewoon bij hoort. Taotraining heeft zijn eigen plek gekregen in mijn leven. Sterker nog, wanneer ik dit niet doe, verlang ik ernaar om het alsnog te doen en mis ik het. Net als tanden poetsen en douchen, als ik dat ‘s ochtends oversla, klopt er iets niet.”

Ellemieke (41)

“Als persoon ben ik geneigd om te veel in mijn hoofd te zitten. Ik heb nu tools om laag in mijn lichaam te komen en de fysieke spanning eruit te halen, waardoor lichaam en hoofd veel beter samen kunnen werken.”

Florus (43)

Voor wie?

Het Jaarprogramma Parelbewustzijn is er voor alle mensen die ‘bezig zijn’ met hun ‘bewustzijn’, het verlangen voelen om een ‘betere’ – wijzere! – versie van zichzelf te ontdekken, en die op zoek zijn naar verdieping en inspiratie.

 • Je wilt jezelf (en de wereld) verbeteren. Het is je persoonlijke missie om beter, liefdevoller, om te gaan met jezelf, en om vanuit die basis – dus niét ten koste van jezelf! – van veel meer betekenis te zijn voor je naasten en ‘het grotere geheel’.
 • Je hebt honger naar een volgende stap – de diepte in. Je boekt minder (of: minder snel) vooruitgang dan je graag zou willen. Je hebt inmiddels best wat tijd en geld geïnvesteerd in van alles en nog wat, zonder dat al die ‘losse flodders’ je echt blijvend verder helpen. Waar je behoefte aan hebt is richting en helderheid in je proces. Zodat je die volgende stap écht de diepte in kunt zetten.
 • Je verlangt naar ‘meer’. ‘In de vorm’ heb je je leven wel min of meer op de rit, maar je verlangt naar ‘meer’. Meer zingeving, betekenis, impact, verwondering. Meer kanten & krachten van jezelf leren kennen en ontwikkelen. Meer leren, trainen, groeien, genieten, sprankelen, voluit leven. Meer voorbeeld zijn, kennis delen, lessen doorgeven. Meer leven vanuit ‘Destiny’.
 • Je gelooft in een ‘holistische’ aanpak. Je weet en/of ervaart goed dat ‘jij’ véél meer bent dan enkel het fysieke lichaam. Het ‘zelf’ dat je wilt verbeteren, is dan ook jouw héle wezen, niet een paar aspecten ervan. Natuurlijk, je moet ergens beginnen, maar dat doe je graag in samenhang met het ‘geheel’ van wat jij bent.
 • Je bent bereid om te trainen. Je snapt dat zelfontwikkeling vraagt om meer dan boekenwijsheid. De juiste kennis is cruciaal, maar vormt slechts één kant van de medaille. De andere kant is doen, trainen, in de praktijk brengen wat je leert. Je steekt de handen graag uit de mouwen, als je maar wéét dat wat je doet werkt.
 • Je bent in staat tot eerlijke zelfreflectie. Zelfontwikkeling is onmogelijk zonder zelfdiagnose. De training leidt dan ook, als het goed is, tot een groeiend inzicht in en contact met je ziekten, trauma’s, patronen, maskers, gaten en falen (en trouwens ook in die van de mensen en de wereld om je heen). Die schaduwkanten veroordelen is absoluut niet de bedoeling, maar ze negeren of wegmoffelen evenmin.

Je reist graag samen. Je weet dat alleen jíj je eigen spoor kunt bewandelen, maar hebt niets tegen tijdelijk, fijn reisgezelschap. Niet-gelijke gelijkgestemden die dezelfde taal leren spreken. Mensen in hun eigen, maar toch vergelijkbare proces met wie je uit kunt wisselen en ervaringen kunt delen. Ter wederzijdse ondersteuning, verbinding en inspiratie.

Trainers

Foto gemaakt door Mary Brommer

Reinoud Eleveld (1956) beschouwt zichzelf al meer dan 50 jaar als leerling-tovenaar. Sinds de jaren ’80, toen hij na een jarenlange zoektocht ‘thuiskwam’ bij de taoïsten, wijdde hij zijn leven aan de taoïstische Interne Alchemie oftewel Nei Dan Kung. Er zijn maar weinig trainers die de eerste fase van deze training – de Eerste Inwijding – zo grondig, gelaagd en volledig hebben doorleefd en aan anderen doorgeven.

Met zijn no-nonsense benadering, klare taal, ontwapenende eerlijkheid, soms provocatieve uitspraken, genadeloze weldenkendheid en een flinke scheut humor, raakt Reinoud het hart van velen. De kracht van zijn training zit hem in het vermogen om diep filosofische en spirituele vraagstukken midden in het dagelijks leven te plaatsen, zodat ze voor iedereen toegankelijk worden. Bij Reinoud is er geen verschil tussen mediteren en tandenpoetsen, tussen bidden en fatsoenlijk met je medemens omgaan.

In het Jaarprogramma krijg je enkel online les van Reinoud: Via 4 online modules. Alle meditaties zijn door Reinoud ingesproken, in alle instructievideo’s verzorgt hij de instructies. Daarnaast start elk van de in totaal 48 lessen met een interview met Reinoud (ca. 15 minuten), waarin hij het materiaal op inspirerende wijze inleidt (in totaal zo’n 12 uur video-materiaal).

deborah dsc 0262

Foto gemaakt door Mary Brommer

Deborah Vogel (1973)
Op mijn 40e kwam ik bij een specialist terecht, die nog goede hoop had voor mij om een kindje te krijgen. Hij wilde het nog wel 2 a 3 jaar proberen met vruchtbaarheidsbehandelingen. Gek genoeg voelde ik mij niet blij toen ik het ziekenhuis uitliep, na dit schijnbaar goede nieuws. Iets in mij zei: ‘Ik wil dit niet meer, al die poespas aan mijn lijf’. Iets anders in mij dacht, ‘Wat ga ik dan doen met mijn leven?’. Alsof mijn leven vooral zin zou hebben als ik mij zou voortplanten. En dat is, weet ik nu, een groot misverstand in onze cultuur.

Ik was veranderd, van een aantrekkelijke vrouw in een mager scharminkel met eczeem. Ik was voortdurend gespannen en voelde me ten einde raad, toen ik me opgaf voor de introductiedag van de zeven jaar Taotraining van Reinoud Eleveld in december 2014. Zeven jaar, dat leek me wel wat, dat zou me voorlopig van de straat houden, misschien ook zingeving brengen en wie weet op termijn kon ik iets voor anderen betekenen. Ik was 40, gescheiden, ongewenst kinderloos, viel steeds op de verkeerde mannen en stond op het randje van een burn-out.

Reinoud zei na deze introductiedag: ‘Het gaat niet goed met jou, je moet je seksualiteit gaan trainen en kindvrij worden’. Deze voor mij legendarische uitspraak, zijn opleiding en de seksuele kungfu hebben mijn leven volledig getransformeerd! Dankzij het toegewijd doen van de seksuele kungfu en het deelnemen aan de 7 jaar training, bloeide ik letterlijk en figuurlijk weer op. Binnen een half jaar was mijn eczeem verdwenen en kwam ik weer op normaal gewicht. Ik beëindigde een destructieve relatie en besloot dat ik kindvrij wilde worden en mijn leven opnieuw vormgeven. Ik werd tovenaarsleerling van Reinoud Eleveld en begon met het volgen van de wekelijkse lessen bij Rosana van der Wagt.

De dwang van mijn kinderwens verdween en nu ben ik dankbaar dat ik geen kinderen heb. Er is zoveel te doen, de wereld staat in brand en er zijn vele (innerlijke) kinderen, die snakken naar oprechte aandacht, zingeving en een alternatief voor de grensoverschrijdende cultuur waarin we leven. Ik was zo onder de indruk van het resultaat in mijn leven en de wijsheid die spreekt uit de kennis die Reinoud overbrengt, dat ik besloot om Taotrainer en Vallei-coach te worden, om zo mijn steentje bij te dragen aan de missie om deze waardevolle kennis onze cultuur in te laten stromen.

In 2019 ben ik als Taotrainer, Vallei-coach en gids voor vrouwen aan de slag gegaan. Je kunt bij mij terecht voor verdiepende groepstrainingen, vrouwencirkels, rituelen, individuele begeleiding, gidsing & advies, Chi kung lessen en lezingen, zowel live als online. De belangrijkste thema’s waar ik mee werk zijn: hoe ontwikkel je eigenwaarde en hoe kom je in je kracht? Hoe kun je daarmee niet alleen je eigen leven, maar ook de wereld om je heen een beetje mooier maken? En hoe word je kindvrij? En wat hebben seksualiteit, eigenwaarde en kindvrij met elkaar te maken? 

Hierbij maak ik gebruik van de kennis die ik heb opgedaan bij Taotraining en Vallei-orgasme, en bied ik ondersteuning en verdieping bij de modules die zowel Taotraining als Vallei aanbieden. Als Vallei-coach werk ik samen met Vallei-orgasme, een platform en beweging voor seksuele wijsheid. Daarnaast ben ik als community hoedster & contactpersoon, van alle Vallei-coaches onderdeel van het kernteam van Vallei. 

Ervaring
Ik heb ervaring als Vallei-coach en taotrainer met het geven van introductie cursussen, vrouwencirkels,  individuele coaching, groepstrainingen, rituelen, chi kung lessen en lezingen. Als co-trainster van Rosana van de Wagt bij de jaartrainingen en advanced hitte training, als co-trainster van Kim Sierra Robinson bij de jade-ei-trainingen. Als ervaringsdeskundige met hoe je van kinderloos naar kindvrij kunt  bewegen, met  stiefmoederschap, codependentie in toxische relaties, enigs-KOPP-kind zijn, seksueel grensoverschrijdende ervaringen en migraine.

Opleiding:
Taotraining; 7 jaren programma van Reinoud Eleveld 2015-2021, Persoonlijke opleiding van Reinoud Eleveld sinds 2015, Vallei-orgasme sinds 2015, Vallei-coach opleiding, eerste generatie, certificering 2016, Taotraining bij Rosana van der Wagt sinds 2015, co-trainer van Rosana van der Wagt sinds 2018, ontwikkeling/levenscoach bij de Upstarter 2018, diverse workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, lichaamsbewustzijn en bewustzijnswerk.

Verder heb ik flink wat levenservaring en heb ik in mijn zoektocht mijzelf door de jaren heen onder de loep gelegd via o.a. Jungiaanse psychologie, Gestalt therapie, Haptonomie, Vrijuit zingen en Past Reality Integration. En meer recentelijk via Regressie therapie, Chinese acupunctuur, Non Violent Communication, Shiatsu, Taijiquan en Yiquan.

In dit Jaarprogramma krijg je 4 dagen live les van Deborah in Amsterdam. Ze zal dieper ingaan op de materie en je uitnodigen om samen te leren en groeien. Ze bespreekt de lessen, geeft meditaties, ondersteunende oefeningen, Chi kungs, Iron shirt en je kan al je vragen stellen. Per dag wordt er één module behandeld. Het is heel fijn om samen live te trainen. Het verdiept je proces, je bouwt substantie op en het verbindt!

Inschrijven

Voel je een grote JA om mee te doen? Neem contact op voor meer informatie of om je op te geven.