Ik heb een heel pad afgelegd van twijfel over wel of geen kinderen willen, angst om een slechte moeder te zijn, ongewenst zwanger raken, zwangerschap afbreken, een sterke kinderwens ervaren, miskramen krijgen, kinderloos voelen, vruchtbaarheidsbehandelingen ondergaan tot uiteindelijk ‘Kindvrij‘ worden.

Over dat pad vol hobbels en kuilen, tranen en troost, en wat Kindvrij worden me heeft gebracht, schreef ik een blog, er verscheen een artikeltje in de NRC en ik ben bezig met een boek. En ik geef vrouwencrikels op dit thema.

Wil je op de hoogte gehouden worden van wat ik schrijf en organiseer rond dit thema? Stuur me dan een berichtje, dan zal ik je geheel vrijblijvend toevoegen aan mijn e-mail lijst.

Wat is Kindvrij zijn?

Kindvrij gaat niet over dat je niet van kinderen houdt of niks met ze te maken wilt hebben, het gaat over dat er een keuze is. Dat je weet hoe je jouw levenskracht kunt laten stromen naar dat wat door jou geboren wil worden. En dat kan een kind zijn maar dat hoeft niet.

Dit heeft alles te maken met het verschil tussen voortplantingsseksualiteit en transformatie seksualiteit. Dat laatste kennen we niet in onze cultuur. Daardoor hebben we eigenlijk geen vrije keuze.

Via transformatie seksualiteit kom je in contact met je ware potentie en word je een wijze, levenslustige vrouw met of zonder kinderen.

Sommige mensen zijn onbewust al Kindvrij of beslissen al heel jong om dit te worden, omdat ze voelen of weten dat ze geen kinderen willen. Maar het is dus ook mogelijk om dit te worden als je ouder bent en toch een kinderwens hebt, een kinderwens hebt gehad, kinderen hebt, kinderloos bent of een kinder-twijfel hebt.

Kindvrij worden betekent, dat je afscheid neemt van je kinderwens, besluit om Kindvrij te worden én je seksualiteit gaat trainen. Want zonder dat is er geen vermogen om Kindvrij te worden. We zijn namelijk overgeleverd aan de sterke kracht van seksuele energie, die oorspronkelijk gericht is op voortplanting.

Omdat we in onze cultuur alleen voortplantingsseksualiteit kennen en seksualiteit om van te genieten, zijn er mensen die hun hele leven kinderloos blijven. Ook mensen die al kinderen hebben.

Kinderloos zijn kenmerkt zich door een onvervuld verlangen. Na de overgang kan dat onvervulde gevoel door sudderen omdat we onszelf niet weten te voeden. Dit onvervulde verlangen kan maken dat we bereid zijn om heel ver te gaan. 

Begrijp me niet verkeerd. Ik kan en wil niet oordelen over het volgen van vruchtbaarheidsbehandelingen. Of over het krijgen van kinderen op latere leeftijd. Iedereen mag hierin zijn of haar eigen keuze maken. Ik kan alleen uit mijn eigen ervaring spreken.

Ik worstelde 17 jaar met deze thema’s. Ik had geen idee waar ik aan begon en raakte mezelf volledig kwijt. Ik voelde me geleefd door een onvervuld verlangen waarvan ik niet wist hoe ik mijzelf daaruit kon bevrijden. Kindvrij worden en mijn seksualiteit ‘trainen’ (= seksuele energie transformeren) bleek het antwoord en heeft mijn leven volledig getransformeerd. En dat gun ik iedereen.

Lees hier het artikel over kindvrij dat verscheen in de NRC

Lees hier mijn blog over kindvrij

Vind hier informatie over de vrouwencirkel Kindvrij

Beluister hier een podcast over kindvrij waar Sandra Decadt mij voor uitnodigde

Beluister hier een podcast over kindvrij waar Nikki van der Ham mij voor uitnodigde