Van ‘kinderdwang’ naar kindvrij

In aanvang wilde ik geen kinderen, omdat ik al op mijn 12e door had, dat er ook veel mensen en kinderen in de wereld zijn, die het niet zo goed hebben. En ergens klopte het niet voor mij om dan zelf kinderen op de wereld te zetten, terwijl er al zoveel mensen zijn die geen eerlijke kansen krijgen.

Ik fantaseerde er over, dat als ik later groot was en ik dan misschien toch kinderen wilde ik voor pleegkinderen zou gaan of op een andere manier mijn steentje bij zou dragen om de wereld een beetje mooier te maken.

Maar toen ik volwassen werd en een man tegen kwam die graag kinderen met mij wou, begon ik in de war te raken. Een ongewenste zwangerschap maakte dat ook mijn lijf en hormonen in de war raakten, nadat ik de zwangerschap had afgebroken omdat ik mij nog veel te jong voelde en er niet aan toe was.

Ik heb ervaren, dat daarna langzaamaan iets in mij sterker werd dan ik zelf. Nu achteraf gezien, na wat ik leerde van Reinoud Eleveld, was dat de oerkracht van seksuele energie; voortplantings-(kinder)dwang en waren dat mijn hormonen, die sterker werden dan ik zelf.

Vervolgens nam ook de druk toe van de cultuur om mij heen. Leeftijdsgenoten die kinderen begonnen te krijgen en het idee, dat zingeving voor een vrouw vooral daarin leek te zitten. En als je tegen de 30 bent het ‘normaal’ is als je kinderen krijgt en dat er vast iets aan de hand is als dat niet zo is. Dat was het moment dat zich bij mij een plaatje begon te vormen, een plaatje wat het ultieme geluk leek. Een plaatje dat ik koste wat het kost wilde realiseren en wat uiteindelijk niet lukte.

Ik ben 17 jaar met dit thema in de weer geweest, als ik nu terug kijk, denk ik, jee wat had ik allemaal met die tijd en energie kunnen doen als ik de transformatie seksualiteit op mijn twaalfde al had leren kennen!

Ik was diep ongelukkig en zat in een neerwaartse spiraal toen Reinoud tegen mij zei: ‘jij moet je seksualiteit gaan trainen en kindvrij worden’. Die neerwaartse spiraal, kwam ik achter toen ik mijn seksualiteit ging trainen, had alles te maken met mijn niet getrainde seksualiteit en in de war zijn over deze vermeende kinderwens.

Kindvrij worden door transformatie seksualiteit te gaan trainen, betekende voor mij, dat ik weer beschikking kreeg over een keuze. Ook al kon ik geen kinderen meer krijgen, ik koos er nu voor om ze niet meer te krijgen. Ik leerde hoe ik mijn levenskracht kan laten stromen naar dat wat door mij geboren wil worden. En dat kan een kind zijn maar dat hoeft dus niet! De dwang ging er van af en daar kwam levensvreugde voor in de plaats.

Levenskracht/seksualiteit is een heel creatieve energie. Ik zie moederschap nu dus veel breder. Ik ervaar enorm veel zingeving in mijn huidige werk en laat de energie stromen naar mijn innerlijke kind, waardoor dat kind in mij stapje voor stapje volwassener aan het worden is en ik steeds meer in staat ben om mijn zingeving vorm te geven vanuit bezieling.

Dit was echt een enorm transformatieproces voor mij, van kinderdwang naar kindvrij en mijn zingeving vinden in waar eerder mijn pijn lag.

Dat gun ik elke vrouw die worstelt met dit thema en daarom ben ik begonnen met trainingen geven.

Hier vind je meer info over de trainingen die ik geef: Vrouwencirkel Kindvrij

Gerelateerde artikelen