Van kinderloos naar kindvrij

(Foto van Masha Sardari)

Op mijn 40e kwam ik bij een specialist terecht, die nog goede hoop had voor mij om een kindje te krijgen. Hij kon en wilde het nog 2 tot 3 jaar proberen met vruchtbaarheidsbehandelingen.
Gek genoeg voelde ik mij niet blij toen ik het ziekenhuis uitliep, na dit schijnbaar goede nieuws. Iets in mij zei, ‘Ik wil dit niet meer, al die poespas aan mijn lijf’.

Iets anders in mij dacht ‘Wat ga ik dan doen met mijn leven?’. Alsof mijn leven vooral zin zou hebben als ik mij zou voortplanten. En dat is, weet ik nu, een groot misverstand in onze cultuur.

Taotrainer Reinoud Eleveld sprak de voor mij legendarische woorden: “Je kunt ‘Kindvrij’ worden”. Deze uitspraak, zijn opleiding en de cursus Vallei-orgasme hebben mijn leven getransformeerd.

Ik ben 17 jaar in de war over en in de weer met mijn kinderwens geweest. Ik had verdriet, voelde leegte, verlangen, pijn, onzekerheid, twijfel en angst. Ik kampte met schaamte, faal- en schuldgevoelens en wat al niet meer. Het kostte me bergen met energie. Wat had ik graag gehoord over kindvrij toen ik een jaar of 12 was.

In onze cultuur hebben we weinig inspirerende voorbeelden van mensen zonder eigen kinderen, mensen die een rijk en vervuld leven leiden. Die moeder of vader zijn van ‘onze’ kinderen in de wereld. Terwijl er zoveel meer is dan voortplanting.

In de cursus Vallei-orgasme leerde ik een oeroude techniek, die uit onze cultuur is verdwenen. Ik leerde mijn seksuele energie ervaren en op een heel andere manier gebruiken. Ik leerde hoe je gezond en vitaal oud kan worden en je bewustzijn je leven lang door ontwikkelen. Ik ontdekte dat ik iets kan betekenen voor anderen zonder moeder te worden. En dat dat net zo groots en waardevol is als het krijgen van een kind.

Het pad dat ik ben ingeslagen ervaar ik als dat ik de verantwoordelijkheid ben gaan nemen voor mijn innerlijk kind. Ik heb geleerd hoe ik het kan voeden en stapje voor stapje kan helen. Alsof ik mijn eigen moeder ben geworden en het kind in mij tot wasdom laat komen.

Mijn seksualiteit is meer volwassen geworden en gaan stromen en daarmee ik zelf. Dat is niet alleen fijn voor mij maar ook voor mijn naasten én het grotere geheel.
Ik voel mij ‘vol’ in plaats van leeg, vervuld. Ik heb meer energie en ik heb vaker wat ‘over’ en daarmee draag ik graag op mijn manier een steentje bij aan het grotere geheel.

Er is een waardevolle, nuttige en vervullende weg, die je kunt gaan zonder het krijgen van kinderen. Een weg waarmee je kunt bijdragen aan het mooier maken van de wereld, voor de kinderen van nu en de generaties daarna.

Er zijn heel veel kinderen in de wereld, die niet de liefde, aandacht en voeding krijgen waar elk kind eigenlijk recht op heeft. En er is een grote behoefte aan voedende, ‘volle’ mensen, die liefde, aandacht en energie over hebben voor een ander en onze planeet. De aarde staat in brand en onze onstilbare honger naar meer, speelt hierin een grote rol. We zijn kwijt geraakt hoe we onszelf kunnen vervullen.

Vallei-orgasme is voor mij de weg uit de negatieve spiraal en uit mijn kinderloosheid. Ik ben erg dankbaar en gelukkig met mijn leven. Ik ben niet langer kinderloos, ik ben kindvrij.

Vrij van een gevoel van leegte, van iets missen en de dwang om de leegte te vullen.
Ik voel zingeving en vervulling. En dat gun ik iedereen.

Wil je meer weten en er eens over praten? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Gerelateerde artikelen