Deborah Vogel
Wat is een Vallei-coach?

Een Vallei-coach is een stuwende kracht als het gaat om het verspreiden van de taoïstische wijsheid over liefde, relaties en seksualiteit. Ze verbindt vrouwen, met elkaar, met hun partner en met hun eigen lichaam en gevoel.

De wereld heeft een grote behoefte aan gezond verstand en wijsheid, zeker op het gebied van seksualiteit en intimiteit. De wijsheid van de taoïsten om seksualiteit te gebruiken als bron van kracht is onbekend in het Westen. De seksuele technieken zorgen voor meer seksueel plezier en meer vitaliteit, maar ze zetten ook stuwing op je plannen en dromen. De seksuele technieken van de oude taoïsten zijn het onmisbare ingrediënt in elk recept.

Vallei-coaches zijn wijze vrouwen in wording, die weten hoe ze hun gezond verstand gebruiken en andere vrouwen empathisch kunnen begeleiden.

Wat is taotraining?

Taotraining is een moderne mysterieschool die je op aardse, toegankelijke wijze helpt bij het veilig en duurzaam ontwikkelen van je gezondheid, vitaliteit, bewustzijn en spirituele vermogens. Het speerpunt van de training is de ontwikkeling van Wijsheid, met seksuele energie als de stuwende kracht in dit proces.

Wat is een taotrainer?

Een taotrainer is een goed opgeleide ervaringsdeskundige. Ik begon in 2015 met taoistisch trainen bij Reinoud Eleveld en Rosana van der Wagt en ik ben niet meer gestopt. Het heeft mijn leven getransformeerd en verrijkt.

Wat doe ik?

Ik ondersteun jouw proces door middel van gesprekken, meditaties, Chi kungs, Tai chi, rituelen en oefeningen. Gericht op het herstellen van de relatie met jezelf, het in contact komen met je lichaam en het loslaten van oude, niet meer dienende patronen. Ik help je om jouw autonomie en bewustzijn verder te ontwikkelen zodat je in je kracht komt en je potentie tot bloei kunt laten komen. Dit gaat hand in hand met meer vitaliteit, eigenwaarde, vreugde en wijsheid.

Samenwerkingen

Als Vallei-coach werk ik samen met Vallei-orgasme, een platform en beweging voor vrouwelijke seksuele wijsheid. En als taotrainer werk ik samen met Taotraining, een nieuwe, moderne interpretatie van taoïstische inwijdingskennis. Ik geef trainingen en bied ondersteuning en verdieping bij de diverse online en live programma’s, die zowel Vallei als Taotraining aanbieden.

Verder ben ik onderdeel van het kernteam bij Vallei-orgasme, ik denk mee over de strategie, de branding en ondersteun de community als een hoedster van de steeds groter groeiende groep Vallei-coaches.

Ervaring

Ik heb ervaring als Vallei-coach en taotrainer met het geven van cursussen, krachtbron, vrouwencirkels, individuele coaching, groeps-trainingen, chi kung en tai chi lessen en lezingen. Als co-trainster van Kim Sierra Robinson en Rosana van der Wagt heb ik ervaring opgedaan met Jade-Ei-trainingen. Als ervaringsdeskundige met het pad van kinderloos naar kindvrij gaan, met stiefmoederschap, met codependentie in toxische relaties, met enigs-KOPP-kind zijn, met seksueel grensoverschrijdende ervaringen en migraine.

Opleiding:

Taotraining; 7 jaren programma van Reinoud Eleveld 2015-2021, Persoonlijke opleiding van Reinoud Eleveld sinds 2015 (tovenaarsleerling), Vallei-orgasme sinds 2015, Vallei-coach opleiding, eerste generatie, certificering 2016, Taotraining bij Rosana van der Wagt sinds 2015, assistent-trainer van Rosana van der Wagt van 2019 tot 2024, co-trainster van Kim Sierra Robinson in 2019 en 2020, assistent trainer bij Christel van der Meer in 2022 en 2023, opleiding tot ontwikkeling/levenscoach bij de Upstarter in 2018, diverse workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, lichaamsbewustzijn en lichaamswerk.

Verder heb ik in mijn zoektocht mijzelf door de jaren heen onder de loep gelegd via o.a. Jungiaanse psychologie, Haptonomie, Vrijuit zingen en Past Reality Integration. En meer recentelijk via Regressie therapie, Chinese acupunctuur, Non Violent Communication, Shiatsu, Craniosacraal therapie en Tai chi bij Inward Amsterdam.